Putus Asa Adalah Tembok Berlin....Robohkan Ia....Kelak Kejayaan Akan Menyusul...

| 6 comments
]


Hmmm….udah lama aku ngak nulis druang kicik ini….pertamanya….stlh mnyrok bbrapa bulan….akhirnya….identiti aku dsini trbongkar….semuanya dkecohkan oleh seorang makcik cleaner KHAR bernama S!@#*A....alang2 da kantoi….selamat datang aku ucap kt teman2 yg sudi singgh dlm ni ea….jgan malu dan jgan segan….buatlah cm blog sdri ea…kikiki….sblm ni aku byak abizkan mase d blog PERMAS….jadi…untuk mnulis dblog sdri poun….min alif lam alif sinlah jwabnyer….tp dssbkan bdak2 kicik dlm planet debat ni da tahap gaban gila nk jd bloggers….aku pun sahutlah untuk lawn blog durank nih….tp aku pon kpininingan pelah aku nk mrapu dlm ni…..untuk kali ni….aku nk citer sal peristiwa plng giler aku buat kt upsi nih…ada bbrapa babak yg akan aku ingat sampei biler2….mndi sungai…..men baling tepung ala2 pesta taipusam….men gelunsur umpama keta buruk nk abiz minyak….n kayuh basikal ala2 pogram Jaringan Rakyat Tertindas@JERIT dalam ujan lebat….semuanya dlakukan dlm kedaan aku dmam kura2….cr nahas tolla kan….tp not badlah….kata orang…bnde yg plg bdoh n xlogik kita buat nila yg plg srnok kan….cb tgk mnsia2 yg gila untuk mncuba somethg yg bdoh….bahlul…..bagong…n seangkatan dgannya….lompat dlm api….bcumbuan dgan buaya….jentik idung ular….mcm2la kan….tp….bila dtanya….knapa dan mngapa mreka lkukan sume itu?? (ceit! skima lak ayat)….jwabnyer mdah jew….kpuasan!!!!....keseronokan!!!!....& bbalik situasi aku….gitulah yg blh aku wat konklusinyew….wapon sume tu mlanggar pantang org demam…tp ngak apa….laayaaaaaaaannnnn….next…kiter pergi satu2…mula2 pergi ke sg. Samak tu…aku nek keta ngan sume puan….ada 5 puan sumenyer…..ha3....kak nad, kak bib, kak maton, ain & sorang ni xsuka pkai tudung ala2 free hairla kunun…..kazariah…..kakaka….aku jak laki dlm keta tu…wapon segan….tp cool jelah….sesampainyer d sg. Samak…ader 4 orang peyambut ttamu sdg mnggu…speasial tolla ari tu….syera..mira…ain…n fawiz….mnyambut ktibaan kamek….bak kata mama faizi….wah!!!...meletop mak hayam…..haha….pastu….terus kpada peristiwa ala2 pesta taipusam….aku ingt lagi….si kazariah ni blakon….mukanya ala2 ttlan cicak….sejuk….sejuk,…tula bnde yg diulang2….smbl pluk sluar seksi dier….tp….da namenyer james bae@bond kan…da blh ksan….ader bnde bdak ni nk knakan aku nih….mmg sah…si kaza ni dok pluk tepung untuk ‘putis’kan aku upenyer….aku sempatla lari…kaka…tingat plak peristiwa makcik2 cleaner d uia dlu lari lintang pukang dek penangan si razi n hairi….ha3….tapi….xbley lari jugak….knelah…abiz baju aku…wateva….khop khun khap tuk sumer clbrtekan besday ana…pastu….mandi mandalah kitew….trus ke babak plg srnok untk dknang….blik KHAR…aku blik xmo nek kete…nek basikal…asalnyer 5 orang blik ngan 4 basikal…tp tpecah tgal 3 ngan 2 basikal…aku mula2 jd pnmpang kpda kaza….dier driver….wapon terhuyung hayang mengayuh dek kerna 70 klogram dblkang…kaza ngan kdaan bpluh2 dan bkerut2 dahi cuba gak mnggrakkan basikal n aku dblkngnyew….ha3…tahniah untuk kaza…wpun kdg2 time trun bkit myakitkan ‘bumper’ aku….hihii…dek kerna sifat kmnsiaan yg tggi…aku pon gilir2la ngan kaza….kayuh basikal….si syera nek sorang2…nasib berk xtgl aku ngan kaza….si fawiz ngan ain…cm plesit…skjap jer trus ilang tgalkn ktorang…ish3…xptut2…plg lawak….aku ngan kaza da xlrat….msg2 dmmkan…si syera pon kasihanla kt ktorang…dier tkar basikal ngan aku…aku nek sorang2…kaza bonceng ngan syera…syera kayuh kaza tersimpuh dblakang…sampaila satu tempat…ader makcik n pakcik lintas dorang….makcik tu blh sound…aih??...pptnyer laki yg bwak….ha3,….maka tersipu2sipula kemaluan kaza dek kerna sindiran laksana balingan sambal belacan di muka itu….pastu…kaza nekla ngan aku….dlm hujan lebat ktorang gilir2 kayuh…sampaila d KHAR….tp dlm kdaan mnahan kmaluan di ktawakan pnuntun d kdai sawit n bus stop….ha3…wateva…satu kngan yg ckp indah buat aku….nilah kali kdua aku clbrate besday spnjang hayat aku….khop khun khap buat sume yg ingat akan besday aku ea….jazaakumullahu kasira….kpada syera, k. maton, k. bib, k.nad, eddy, fawiz, mira, ain, ain, aini, abu, apiz, kaza, hairi, kadir & teman2 yg mngingati besday aku….syukran jazilan ilaikum….may Allah bless u all…kpda yg ada dlm tlsan aku ni….maaf kalu trase ngan gurauan aku….just joking….lastly…tq tq tq tq tq tq tq tq tq tq tq tq & tq to all ma preng!!!!!!!!!!!!..

6 comments

Adi Muslim (I LOVE ISLAM) said... @ March 15, 2009 at 9:15 AM

ngeh3x...

F.Aminurrashidd said... @ March 15, 2009 at 9:25 AM

owhooo ader blog x oyap pom.. wei kaza akan jadi freehair sampai bebilew.. hahahahak

ain fathihah said... @ March 15, 2009 at 11:19 AM

hehehe
best kn masa kat sungai samak

seronokkk

nt boleh pegi lg ramai2

nurulnadiah said... @ March 19, 2009 at 7:31 PM

owh,ada blog gak,Kamarudin pun wat blog,suma nk ber-blog dah.hahaha

Adi Muslim (I LOVE ISLAM) said... @ March 26, 2009 at 8:25 AM

maju pendebat upsi!!! kite berdebat melalui blog yok!!

kalam agung said... @ March 26, 2009 at 2:51 PM

ha3....yalah.....balik2 men komen sesame sdri jerk....kikiki

Post a Comment

Video Rasmi Mr. Diktator

Karya C' Diktator


Get your own Poll!
bT*xJmx*PTEyMjYyOTc2MDY1MTUmcHQ9MTIyNjI5Nzc5Mjc1MCZwPTUzMTUxJmQ9Jmc9MSZ*PSZvPWJhZGM4OGU5YTlkMTQyNjI5YzhlZTJlY2VlYTg1MWZk.gifbT*xJmx*PTEyMjYyOTY3NDY4NzUmcHQ9MTIyNjI5Njc5NTEwOSZwPTUzMTUxJmQ9Jmc9MSZ*PSZvPWJhZGM4OGU5YTlkMTQyNjI5YzhlZTJlY2VlYTg1MWZk.gif
xslide1.gif xslide2.gif xslide42.gif
xslide1.gif xslide2.gif xslide42.gif
tracking.php?id=916865 Ce service est offert par bloguez.com : Pour la création de

pilihan blogger

ubat tidurrr....zzzz