Putus Asa Adalah Tembok Berlin....Robohkan Ia....Kelak Kejayaan Akan Menyusul...

| 7 comments
]


(pssst....korang rase ni pndan x??....ha3)

Salam perjuangan buat semua……kali ni aku mau bercerita berkaitan pondan…..ya pondan….cukup merimaskan…..seorang manusia yang dilahirkan oleh Allah cukup sifatnya dengan ciri-ciri seorang lelaki lebih condong sifatnya kearah seorang wanita….aku tak perlu definisikan panjang lebar berkaitan spesis yang tak tau asal usul ni…sebab sumer orang maklum..cuba perhati keluhan pondan dibawah….then….aku akan ulas seikit berdasarkan teori & perspektif otak aku…..

“Sbg pondan, mek rasa ramai antara kita yg dah lali dgn ejekan org, betul tak? Yelah, dah nama pun pondan kan. Sasah la pegi memana pun asik2 kena gelak, kena hina, kena ejek. Biasa la. Tp kekadang tu mek jadi pelik juga. Nak kata jadi pondan ni something yg tak betul, maybe la. Tp byk benda lain pun yg tak betul juga. Laaagi tak betul dari pondan. Habistu knp cuma pondan je yg jadi bahan ejekan, kena hina, kena kutuk. Siap kena sepak terajang pun ada juga. Kenapa mat rempit tak kena hina? Kenapa penagih dadah tak kena ejek? Kenapa bohsis2 tu tak kena sepak terajang? Pelik kan...(xpelik pooon…)”

Ulasan: da memang patut pun korang kene terajang…..time nila baru korang tu sedar korang tu jantan…..bukan puan……kalu kene terajang pon still nak wat perangai pondan…..memang bodoh rr korang….kah3….tapi….kalu korang kene terajang….korang ader melawan….maknanyer….sedar-sedarla korang tu jantan…..tuhan ciptakan korang tenaga yang berbeza dengan perempuan…..kalu tenaga korang bawah pada perempuan….”buang” jer BATANG KALI korang….then…..masuk lubang kubor…xyah ader soalan oleh malaikat…..masuk jerr terus tempat sebelah syurga tu…..ok???....bab maki, cerca & kutukan tu….ader sesetengah daripada spesis ni…..bodo kayu bagi aku…..makin orang kutuk…....makin menjadi...blh plak dbalasnya….”jelesla tu…”…..”beselah I ramai peminat….”….ape punyer manusiala cmni…..patutya korang sedar….tu baru manusia atas muka bumi ni yang kutuk korang…..yang makhluk lain korang xtau….binatang….malaikat….tumbuhan semuanya kutuk spesis korang nih…..citer bab binatang….binatang pon xdek hati nak jai pondan….kah3….tengok….betapa bahalulnya korang….then…kiter tgk keluhan dorang seterusnya….

“Yg lagi peliknya, golongan yg menghina pondan ni biasanya set2 low educated, sometimes NOT-educated. Dicarutnya pondan yg belajar tinggi, ada degree masters PhD segala. Cuma sbb org tu pondan, habis jadi bahan ketawa. Tapi bila ada lelaki tulen yg belajar tinggi, suddenly set2 takde pendidikan ni kuar statement "weih dia tu belajar tinggi tu, bagus dia tu." Reti pulak ko nak hormat org yg ada pelajaran. Tapi pondan yg berpelajaran tinggi ko hina! Ish gila la...”

“Ada plak tu yg set2 kerja cleaner, drebar lori, jual jagung! Matilah kat Gurun byk gerai jagung noh? Dicarutnya pondan yg kerja professional, berpangkat segala. Bila ada pompuan betul yg berjawatan tinggi, truslah ayat2 mengagungkan diorang "Dia tu hg jgn tgk mcmtu. Manager tuuuu" Habistu kalu ada pondan yg jawatan tinggi, ko ketawakan. Knp akal ko mcmtu?”

“Ada yg set2 gaji sedih. Makan KFC sebulan sekali je, itupun bila time gaji! Pilu... Tapi dicarutnya pondan yg gaji 5 angka, mampu makan Secret Recipe hari2. Ops Secret Recipe ada logo halal tak? Haha... Bila dia tgk pondan pakai kete besar, duit byk, tetaplah dia gelakkan. Pelik mek...Chop, pembetulan sket. Bila dia tgk pondan pakai keter besar, duit byk, dia gelakkan blkg2 je. Tp dpn2 dia buat baik... pose2 KB sbb nak kikis duit sang pondan ittiew. Itu lagi keji haha...”

Ulasan: da ko blajar tinggi2….tapi ko nak jadi pondan jugak…..ape taraf ko???....layakkah ko terima penghormatan manusia sedangkan moralnya ko manusia yang hina????....usah ko bandingkan dengan penagih dadah….usah ko ukur standard spesis ko ngan mat rempit……golongan ni memang dikeji masyarakat…..ko yang kata ramai spesis ko bjawatan tinggi….high educationlah…..pakai kete besarlah…..makan mewahlah…..tapi otak korang ader kat kepala satu lagi…..blajar tinggi2….pegang jawatan tinggi2….tapi xboleh nak bezakan jantina sendiri….layakkah korang dikategorikan sebagai manusia yang mulia???....manusia yang perlu dipuji????....mengapa jenis manusia kotor ko bandingkan dengan juak-juak ko????....mengapa ko xbandingkan spesis ko dengan haiwan2??....lembu…..kambing…..babi…..anjing….tuhan xciptakan akal buat dorang….yang ada hanya otak…..tapi dorang tau membezakan antara jantan dan betina…..tau membezakan kemana nafsu hendak dihalakan…..itu yang sepatutnya korang bandingkan…….bercerita berkaitan pemandu lori….ceaner…..jual jagung….& pelbagai jenis manusia yang korang remehkan….at least….dorang tahu membezakan antara halal haram….tahu membezakan antara ciptaaan dan ketetapan asal tuhan….tahu membezakan antara sifat2 sorang jantan dan sorang betina…..tahu memilih dan menghalakan nafsu kepada pasangan berlainan jantina……tapi korang???...apa yang hendak dibanggakan???...kereta besar…..rumah besar….jawatan tinggi…..tapi….otak…..lebih kurang jer dengan si berkaki empat dan dua berkepak….Cuma yang membezakan prestij juak-juak korang adalah sijil2…..itu sahaja…..sekurang-kurangnya puak2 yang korang remehkan itu tidak gah dengan sijil2….tapi dorang gah dengan kewarasan akal dalam menentukan soal kesahihan jantina……next….

“Mek sendiri dah laaaama sgt berdepan dgn set2 mcmni. Most of the time mek diam je. Kdg2 bila set2 rempit gigi rongak bau hamis gelakkan kat mek, mek gelak je balik kat diorang. Seriously, who should be laughing at who? Tapi yelah, kalau dah tahap mentaliti yg "barely human" tu, mmg susah nak kata apa la. Tu mek ketawa je... Terus terang, mek jijik dgn set2 macamtu. Biarlah aku ni pondan, asalkan aku ada pendidikan, aku ada kerjaya yg nak kata ok la not too bad, dan hidup aku takdelah tak tentu hala mcm diorang tu. Eee selisih malaikat...”

Ulasan: hidup korang mmg xtentu hala pun…..ada pendidikan….kerjaya….praktikal ilmu tadak!!!.....kerelevenan pemikiran tadak!!!!.....iman….lagila tadak!!!!!.....so….ape yang korang nak banggakan???.....soal gigi mat rempit rongak…..pondan bersih sepu!.....soal mat rempit hamis……pondan wangi….pokoknya…..korang sama…..masing-masing ada batu…..tapi….bodoh kayu sume!!!....ha3…..same jer korang ngan mat rempit hinaan korang tu……korang sepatutnya jijik dengan penampilan songsang korang…..jap2…..kalau yang beketrampilan jantan pon…tapi….jiwa pndan…..same jerk….patutnya korang jijik ngan penampilan diri…..bukan hanya pandai merasa jijik dengan orang lain….dan gah disebalik bayangan dan penampilan seorang lelaki….

“Lagi satu yg mek nak tergelak. Org2 kita ni dok sibuk kata konon masyarakat Malaysia ni jenis yg berbudi bahasa la, sopan santun la. Mek taktau la sama ada statement tu semata2 utk sedapkan hati, atau statement tu dikeluarkan oleh org2 yg tak penah tgk dunia luar. Bagi mek la, as far as perception & attitute towards pondan is concerned, masyarakat kita ni antara yg paling biadap & kurang ajar.”

“Ada sekali tu mek pegi Bangkok,(buat apela pondan ni g bangkok eah???...ha3) dok kalut2 jln kat pasar mlm dia tu mek hampir terlanggar ada sorang budak kecik dlm 5-6 thn. Budak tu dgn mak dia. Dia trus ckp "Ouiiii... twoot" (twoot tu maksudnya pondan la tp dia dikira bahasa yg kasar la, mcm org kat sini ckp OI BAPOK gitu). Trus mak budak tu lempang muka anak dia & apologize dgn mek. Sedangkan depa tu set2 "ordinary" je. Bknlah jenis yg educated, well-mannered bagai pun.”(pssst...baca blh....pcya jgan....propa jerk setan nih...)

“Cuba bandingkan situasi yg sama kat sini. Jgnkan anak, sesilap mak bapak dia yg melebih2 nak gelakkan pondan, nak menghina pondan ittiew. Mek rasa lebih dari 90% pondan kat Mesia ni dah penah dicarut secara berjemaah oleh couple laki bini. Yg lebih hebat, jemaah ittiew dikuatkan lagi dengan barisan anak2 sebagai penyanyi latar haha... Contoh teladan apa yg ibubapa Malaysia bagi kat anak2 diorang ek? Hebat betul org kita ajar anak kan...”

“Kat Indon pun sama mcm kat Thailand.(ye2 jerrr...hmmm...layan jerlah...) Kat Jkt, Bandung, Bali & tmpat2 lain kat sana setakat yg mek pegi ni, takde lagi la kena mcm kat Mesia. Org sana hormat kat kita tak kira kita ni laki ke pompuan ke, pondan pun diorang hormat. Tp knp masyarakat kita sendiri yg kononnya berbudi bahasa sopan santun kepala bapak segala tu, bila jumpa pondan, perangai tiba2 jadi "borderline civilized". Or shall I say totally uncivilized.”

Ulasan: kalu da budak yang x sematang golongan korang nipon blh ada sifat jijik pada pondan…..nikan pula mak bapak orang yang waras pemikiran mereka…..releven akal mereka…..itu yang patut korang pikirkan…hakikatnya tidak ada manusia yang menggunakan kepala hotak dengan semaksima mungkin boleh menerima spesis pondan!!....yang ada hanyalah mat jenun yang cetek akal dan tumpul kerelevenan kepala hotaknya…..tak payah cakap pasal civilizationla bapuk!!!....da korang memang spesis uncivilized!!!....ha3

“Mek taktau la sbnrnya nak ckp mcmana psl persepsi & attitude org kita terhadap kaum pondan ni. Ada yg carut terang2an. Ada yg tak suka tp simpan dlm hati aje. Ada yg buat baik semata2 nak mengambik kesempatan. Kami sebagai pondan, the only thing we ask is for you to leave us alone. Kalu hgpa taknak kawan dgn kami pun takpa, kami tak mampuih aihh. Tp toksah la dok hina kutuk cerca segala, padahal hgpa tu lagi jijik dari kami. Tak sedaq diri...”

“Yg sedih tu mek penah tgk, dlm ceramah agama sekali pun bila sang ustaz ckp je psl kaum pondan, truslah buat gaya & suara2 tak perlu. Ustaz tau, bkn org biasa. Saja nak riuhkan majlis. Tapi knp bila sang ustaz ckp psl mat rempit, penagih dadah & bohsis, tak pulak dia buat gaya2 yg memualkan ittiew? Bagi laaa rancak sket org bertepuk ketawa dlm masjid tu. Isn't that the whole point? To make fun of those group? No? Hmm...”

“Tapi itulah, bila mai tang pondan, semua jadi bahan ketawa, cacian & hinaan. Mai tang org lain, wpon lagi teruk & menjijikkan, semua pakat diam... yelah, masyarakat kita kan bersopan santun, sabit tu depa sengap…..”

Ulasan: mudah jerrr….itulah gambaran betapa meluatnya ustaz membicarakan kalian…..baru sebut nama sudah dizahirkan kemeluatan buat kalin…..pehem-pehemlah….

Konklusinya: kadangkala manusia sukakan sesuatu yang berlawanan dengan fitrah penciptaanya……kadangkala…..manusia jelik dengan pendapat dan teguran orang lain……kadangkala….manusia sanggup bertumbuk dan berjuang untuk mempertahankan sesuatu yang tidak betul…….kepada pondan-pondan….berubahlah jadi jantan balik…..xdek pekdahnya korang jadi pndan…..nak branak pon xboleh…..nak dibacakan doa semayang mayat ikut doa perempuan pon xboleh……nak dimandi dan dikapankan ikut style orang perempuan pon xboleh…..nak jadi umat nabi Muhammad pon xboleh…..jadi…apa yang bleh???/….ha3..apa yang ada itu hanyalah plastik…..xde ape yang istimewa pon dengan aset2 yang dibangunkan berdasarkan kehendak nafsu kalian……tidak ada apa pon…….bagi yang “mencintai….menyayangi……meminati” pondan…..(pondan bukan hanya bersifat luaran semata-mata)…..maka fikir dan nilaikan sendiri…..mudah bicara….tepuk dahi….tanya hati…..ucapkan “aih! Betoi ka aku ni???...…tepuk dada…..tanya akal……ungkapkan “jangan buta kerna cinta”…..ahir sekali…buatlah keputusan sendiri…..ha3….ada juga manusia “…………..” pondan……teman tak heran….tq

“Sesungguhnya Allah melaknat kaum laki-laki yang menyerupai wanita dan kaum wanita menyerupai kaum lelaki…..”

7 comments

neem said... @ May 4, 2009 at 4:45 AM

salam. aku baca x hbis entry ko neh, aku baca separuh jeks. siapa cakap mat rempit, penagih dadah dan sbgnya tak kena hina? smua kena hina. kena hina sbb apa yg dorg buat tu, songsang dgn apa yg Allah ajar.

kat Thailand yg x m'jadi masalah sgt tu, pasai agama budha xde tekan sgt pasal xleh menyerupai prempuan dan sebaliknya. tanya aku ni, aku org thai. kt m'sia lain cita, kat sni agama islam agama rasmi negara dan majoriti rakyat adalah org islam..

wallahualam

neem said... @ May 4, 2009 at 4:46 AM

kim salam kat mek tu. heehe

F.Aminurrashidd said... @ May 4, 2009 at 5:27 AM

entry mu penuh isi mantik sokmo..
baehaqie Motiifff.. :)

ChE YaYA said... @ May 4, 2009 at 5:35 AM

try tgk cter bukak api..
cari jer kat youtube search bukak api..
also try search blog2 nyah...
akak slaloo bacer blog diorang...
lalalala

guntur said... @ May 4, 2009 at 11:14 AM

Salam, bro
Menarik post kau
Aku ada tulis kat blog aku pasal pondan dan maknyah ni
Kalau ada apa-apa info, boleh kongsi ye

http://cakap-lebat.blogspot.com/2009/04/krisis-jantina-1.html

kalam agung said... @ May 5, 2009 at 7:58 PM

ha3.....aku ingtk kne ktuk da tulis sal kontroversi nih....

paweez.....motifff???....apa yg motifff???...smmngnya hidup ni pnh ngan motifff kan???...ha3

ZEEus pondan said... @ May 19, 2009 at 10:21 AM

xbaik mengutuk kejadian tuhan...anda semua termasuk saya akan ada keturunan, zuriat juga satu hari nanti, apa rasa anda jika anak atau cucu anda dihina sedemikian rupa?...anda fikirlah sendiri, anda pon bukan seorang yg sempurna, saya pon x sempurna, jika tak suka, biarkanlah mereka dengan cara mereka, buat apa nk fikir masalah org lain? sedangkan kita dah banyak masalah untuk ditanggung...betol tak saudara penulis?

jejaka74

Post a Comment

Video Rasmi Mr. Diktator

Karya C' Diktator


Get your own Poll!
bT*xJmx*PTEyMjYyOTc2MDY1MTUmcHQ9MTIyNjI5Nzc5Mjc1MCZwPTUzMTUxJmQ9Jmc9MSZ*PSZvPWJhZGM4OGU5YTlkMTQyNjI5YzhlZTJlY2VlYTg1MWZk.gifbT*xJmx*PTEyMjYyOTY3NDY4NzUmcHQ9MTIyNjI5Njc5NTEwOSZwPTUzMTUxJmQ9Jmc9MSZ*PSZvPWJhZGM4OGU5YTlkMTQyNjI5YzhlZTJlY2VlYTg1MWZk.gif
xslide1.gif xslide2.gif xslide42.gif
xslide1.gif xslide2.gif xslide42.gif
tracking.php?id=916865 Ce service est offert par bloguez.com : Pour la création de

pilihan blogger

ubat tidurrr....zzzz