Putus Asa Adalah Tembok Berlin....Robohkan Ia....Kelak Kejayaan Akan Menyusul...

| 3 comments
]

KENAPA?

1) Kenapa perlu bercakap berasap berapi berdegar-degar kalau dah ada mikrofon yg sensitif bunyi di depan? (Aku jawab: perasan tak sound speaker tu tak mengadap ke muker die…so, dorang dengar tak samer cam kita dengar…..ngeh3…)
Mahu audience pekak kah? (Aku jawab: sebab cuping telinga dier mengadap belakang speaker) Kamu ingat dengan bercakap begitu, orang akan mempercayai kamu? (Aku jawab: sebab tu dorang cakap berapi-api dan bingit kasik orang tak dapat dengar ngan clear per dorang propa….) Setakat cakap berapi-api tidak membuktikan apa-apa. (Aku jawab: eh tak….membuktikan suara dier leh kalahkan jenna jin per….sumer kening jer tak terangkat) Harusnya kamu tenang, tarik nafas, cakap dengan lantang (bukan menjerit!) (Aku jawab: ala…time nak branak pon….doktor suh tenang, tarik nafas, push slow-slow….tapi menjerit jugak….lebih kurang gini….hupp!!!.....iiiiieeeee ayayayayyaya…….then….kuweeek2…baby nangis….kan2???...). dan bercakap benar, bukan memperkatakan sesuatu yg membolehkan orang tidak hormat kamu. (Aku jawab: cakap benar pon orang tak hormat kiter gak….kener AUKU lagi…..hmmm…)

2) Kenapa perlu melemahkan orang lain untuk memperlihatkan kekuatan sendiri? (Aku jawab: jungle of law deeq….saper kuat kiter gusyuk buntutnyer…..saper lemah kiter tending buntutnyer……idea made by: Niccolo Machiavelli ) Kamu ini memang kelakar! Kalau beginilah cara kamu, tak ada orang akan mempercayai kamu. (Aku jawab: eh ader…..mengikut kajian bro….yang kalah tu kebanyakannyer bersuara lemah lembut dan bercakap dalam mood mamai atau mabuk…..iysshh….leh caya ker ni??...) Jangan memperlekehkan org lain, kelak kamu pula akan diperlekeh. BEWARE! (Aku jawab: besela deeq….matlamat menghalalkan cara….wah gitu!!!!...eh silap ain marah….wah gini!!!!....)

3) Kenapa kamu kata org tidak hormat kamu sedangkan kamu sendiri tidak hormat org?
(Aku jawab: aah kan…..regular jer ayat ni….tapi kan….ader part kiter perlu hormat….ader part kiter perlu lantang….opppsss….AUKU….) Orang mcm kamu inilah yg akan membuatkan dunia kucar-kacir dan kacau bilau. (Aku jawab: setiap bender ader pro and kontra…..setiap orang ader perspektif berbeda…..setiap orang bercitarasa berbeda…..kalau tak….satu dunia berebutkan cik no-waaz tau….terkedu cik-Paa….banyak saingan….marah kesatuan bini dunia…..lakinyer berebutkan cik nowaaz……marah kesatuan andartu dunia……xdek laki mo taween….coz sumer menunggu cik no-waaz sorang jerk…..kan2???...) Sepatutnya kamu hormat org lain jika mahu diri kamu dihormati, ada faham? (Aku jawab: paham-paham…..kadang-kadang mudah kita menuntut orang hormat dan tak biadap dengan kiter….tapi kiter jugerk tidak mengaplikasikannyer….)

3) Kenapa perlu bersikap angkuh dan bercakap besar? (Aku jawab: sebab bercakap tak payah deeq….nak buet tu yang payah deeq…..bro akan belikan satu bas khas untuk KDBM UPSI…dinding bas bro akan catkan muker cik Nad Miss press kiter.....mudah kan??...hwah3…) Sah-sahlah org tak akan respect kamu secara automatik (ini bukan pembuktian automatik tp berdasarkan analisis lengkap) memandangkan sikap kamu yg jelek! (Aku jawab: ni mesti baca buku Aini nih…wah….da pandai da wat penaakulan mantiq ea……ha3) Kamu ingat dengan bercakap besar akan membuatkan org percaya akan kamu? Jangan harap! (Aku jawab: betoi2....tapi jangan bidas camni erk time IKIM nanti....ngeh3) Sila cepat-cepat sedar diri sebelum anda mati disambar petir. (Aku jawab: isyyhh….dahsyat tu….nauzulillah minzalik…)

P/S: Memilih ialah satu kewajipan. Memilih dengan bijak pula satu kemestian. Jika tersalah pilih, salahkan diri kamu sendiri. Nilai dengan mata hati, bukan dengan lutut dan kaki. (Aku jawab: ha….dengaq tu cik-Paa….eh2 tersebut pulak dah….aah betoi2…..moga MPP yang dah terpilih ini akan memacu perubahan dan menunaikan segala cakap besaq anda semasa berkempen baru-baru ini…..buktikan kepada cik Noo-waaz bahwa kamoo semua tidak bercakap besaq……ingat yee…..)



Diciplak oleh: Tukang Ketuk Meja!!!

3 comments

cahaya mataku said... @ January 30, 2010 at 3:38 AM

assalamualaikum bro!!!
alhamdulillah ada jg org yg prihatin spt kamu utk menjawab persoalan sy (walaupun sy x menuntutnya)..

ada jg persoalan yg poleh menimbulkan pertikaian, tp x apalah...

terima kasih, terharu bangat!

tisyuuuu!!!

diktator mulia said... @ January 30, 2010 at 4:05 AM

wasalam.....

per psoalan yg blh mnmblkn ptkaian tu???

nah....(tisyu tandas)

ninim said... @ January 30, 2010 at 4:43 AM

kesengalan jelas tergambar pada kalian berdua

Post a Comment

Video Rasmi Mr. Diktator

Karya C' Diktator


Get your own Poll!
bT*xJmx*PTEyMjYyOTc2MDY1MTUmcHQ9MTIyNjI5Nzc5Mjc1MCZwPTUzMTUxJmQ9Jmc9MSZ*PSZvPWJhZGM4OGU5YTlkMTQyNjI5YzhlZTJlY2VlYTg1MWZk.gifbT*xJmx*PTEyMjYyOTY3NDY4NzUmcHQ9MTIyNjI5Njc5NTEwOSZwPTUzMTUxJmQ9Jmc9MSZ*PSZvPWJhZGM4OGU5YTlkMTQyNjI5YzhlZTJlY2VlYTg1MWZk.gif
xslide1.gif xslide2.gif xslide42.gif
xslide1.gif xslide2.gif xslide42.gif
tracking.php?id=916865 Ce service est offert par bloguez.com : Pour la création de

pilihan blogger

ubat tidurrr....zzzz